Behöver du massage?

Idag ska jag berätta lite om massage. Massage är att arbeta och agera på kroppen med tryck. Massagetekniker appliceras vanligtvis med händer, fingrar, armbågar, knän, underarm, fötter eller en enhet. Syftet med massage är generellt för behandling av kroppsstress eller smärta. Människor som är professionellt utbildade att ge massage var traditionellt känd som massörer eller massor, men termen massageterapeut har blivit främjad.

I professionella miljöer behandlas kunderna medan de ligger på ett massagebord, sitter i en massagestol eller ligger på en matta på golvet. I amatörinställningar är en allmän yta som en säng eller golvet vanligare. Vattenmassage och karosseri utförs med mottagare nedsänkt eller flytande i en varmvattenbehandlingspool.

Den mest kända och vanliga massagen är den svenska massagen. De svenska massage teknikerna varierar från ljus till kraftig. Svensk massage använder fem olika typer av slag. De fem grundläggande slagen är effleurage (glidning eller glidning), petris (knådning), tapotement (rytmisk tappning), friktion (korsfiber eller med fibrerna) och vibrering / skakning. Svensk massage har visat sig vara till hjälp för att minska smärta, styvhet och förbättring av funktionen hos patienter med knästrosor i en period av åtta veckor.

När jag har behövt massage har jag gått till Disas Massage i Sollentuna för det är nära och bra, känner mig som en ny människa varje gång jag vart där.